Folkert Sierts Winsum (Groningen) 1948 leeft en werkt in de stad Groningen. Studeerde aan de Akademie Minerva en de Rijks Universiteit Groningen. Sinds 1979 is hij beeldend kunstenaar. Vanaf 2002 dichter en schrijver in het Gronings en vanaf 2009 ontstaan er soms gedichten in het Duits.

Reeds vele jaren lang is zijn werkgebied de abstracte fotografie. Hij verzamelt beeldmateriaal, dat vervolgens analoog en digitaal wordt bewerkt. Het is spelen met de mogelijkheden van de techniek en de beeldelementen. Er ontstaan beeldende voorstellingen, die niets meer hebben te maken met de dagelijkse werkelijkheid. Zijn foto´s hoeven niet scherp te zijn. Vage vormen kunnen op verschillende manieren worden uitgelegd. Iedereen ziet wat anders! Dus bij hem geen foto´s, die in kranten en tiijdschriften zijn te zien. Kleur is altijd belangrijk voor hem geweest. De laatste tijd echter komt het zwart/wit in zijn werk steeds vaker voor.

In zijn gedichten probeert hij op de zelfde wijze als in zijn fotografie bezig te zijn, en wel op zijn eigen speelse manier van werken. In vergelijking met zijn fotografisch werk staan zijn gedichten dichter bij de dagelijkse werkelijkheid.
Zijn onderwerpen zijn: liefde, dood, natuur, taal, tekens, ... Beelden worden ontleend aan wat hij zo beleeft en ziet, zijn dromen, de bijbel, de kunst, de kunstgeschiedenis! En soms kan er zo maar iets spontaans uit zijn hart ontstaan. <<